Student Portal International
Student Portal International
Türkiye  :  0090 (0) 850 455 5504
İngiltere  :  0044 (0) 203 807 4904
Anasayfa -> İngiltere -> Sıkça sorulanlar -> İngiltere Hukuk Doktora Nasıl Yapılabilir?

İngiltere Hukuk Doktora Nasıl Yapılabilir?

İngiltere hukuk doktora programları hakkında detaylı bilgi ve doktora başvurularınızda profesyonel destek almak için Student Portal International ile irtibata geçerek danışmanlık hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

İngiltere hukuk doktora programlarına katılmak isteyen öğrencilerin her şeyden önce hukuk alanında yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Buna ek olarak öğrencilerin lisans ve yüksek lisans diploma notlarının başvuracakları doktora programının taleplerine uygun olması gerekmektedir. Öğrencilerin sahip olmaları gereken diploma notu doktora programından doktora programına değişebilmektedir. Öğrenciler Student Portal International’ın danışmanlık hizmetlerinden faydalanarak sağlamaları gereken not ortalaması ve benzeri gereksinimler hakkında detaylı bilgi alabilirler.

İngiltere hukuk doktora programlarına devam edecek öğrencilerin yerine getirmeleri gereken bir diğer koşul ise özgün bir tez konusuna sahip olmak ve tez konularını belirlemiş oldukları doktora gözetmeni (supervisor) onaylatmalarıdır. İngiltere’de doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin gözetmen onayına sahip olmamaları durumunda doktora başvurularının reddedilmesi söz konusu olmaktadır. Seçtiğiniz üniversite bünyesinde hizmet veren akademisyenler hakkında bilgi almak ve tez gözetmeninizi belirlemek için eğitim danışmanlarımızla görüşerek başvurularınızda profesyonel destek alabilirsiniz.

İngiltere hukuk doktora programlarına devam edecek öğrencilerin sağlamaları gereken koşullar arasında İngilizce ve maddi yeterlilik koşulları da bulunmaktadır. İngilizce yeterlilik şartı İngiltere’de doktora eğitimi alacak öğrencilerin dil bilgilerinin gerçekleştirecekleri çalışma için yeterli olduğunu ispat etmek için istenmektedir. Öğrenciler bu şartı sağlayabilmek için Akademik IELTS sınavına girerek başvurdukları bölüm tarafından belirlenecek skoru almak durumundadırlar.

Öğrenciler tarafından sağlanması gereken maddi yeterlilik şartı ise öğrencilerin doktora başvurularının yanı sıra yapmaları gereken Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi başvurularında da aranan bir şarttır. İngiltere’de doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin eğitimleri için gereken öğrenim ücretlerini ve eğitimleri esnasında oluşacak yaşam masraflarını (konaklama, yiyecek-içecek, sosyal hayat vb.) karşılayabilecek olmaları ve bu hususu belgelemeleri gerekmektedir. Doktora eğitimi için sağlamanız gereken yeterlilik şartları hakkında detaylı bilgi almak, eğitim bütçenizin değerlendirilmesi ve maliyetlerinizin hesaplanması konularında profesyonel desteğe ulaşmak için Student Portal International ile irtibata geçebilirsiniz.

İngiltere hukuk doktora programları hakkında detaylı bilgi ve eğitim danışmanlığı hizmetleri almak için iletişim hattımızı arayarak bizimle irtibata geçebilir, eğitim hayatınıza yön vermek için uzmanlarımızın bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.


"İngiltere Hukuk Doktora Nasıl Yapılabilir?" sayfası 214 defa okundu

İngiltere sıkça sorulanlar